Lupii Galbeni – Petrolul Ploiesti


  • „Actuala galerie a Petrolului dateaza din 1996 cand, datorita parcursului bun al echipei din anul precedent (castigarea cupei Romaniei) un grup de suporteri fideli culorilor clubului dar si buni cunoscatori ai fenomenului ultra’ au luat initiativa si au infiintat primul grup ultra’ denumit „Ultras Ploiestina”. Activitatea acestora va iesi repede la iveala cand in anul urmator acestia vor organiza prima coregrafie la un meci cu Steaua, fiind printre primele grupari ce au organizat manifestari de acest gen. De mare efect in acea perioada erau fumigenele folosite din abundenta de membrii „Ultras Ploiestina”, tifosii de la peluza sud realizand inca de pe atunci spectacole de tribuna in toata puterea cuvantului.
  • Incepand cu anul 1998 galeria isi schimba numele in „Lupii Galbeni”, denumire care va inspira pe conducatorii companiei Petrom, capul de lup devenind stema societatii. Sub aceasta forma, tifosii ploiesteni au continuat sa faca istorie, umilind celelalte galerii prin atitudine si mentalitate, lupii continuand sa isi incurajeze favoritii invariabil fata de linia de casament pe care o urma Petrolul. Trebuie subliniat faptul ca, spre deosebire de majoritatea galeriilor din Romania, „Lupii Galbeni” nu beneficiaza decat de sume infime din partea clubului, lupii organizandu-si singuri showurile si deplasarile pentru echipa, si cu toate astea, din 1996 ei nu au lipsit de la nici un meci al echipei favorite (cu mici exceptii cauzate de excesul de zel al unor militieni binevoitori).
  • „Lupii” sunt recunoscuti prin originalitate, acestia nedorind sa copieze PE FATA coregrafiile de exceptie realizate pe-afara cum fac cei din bucuresti. In aceasta idee a fost realizat si unul din mesajele adresate cainilor la ultimul meci cu acestia: „COPII PERFORMANTE IMPORT ITALIA! ORIGINALITATE=0 !” Datorita lipsei performantelor in ultimii ani, la meciurile de acasa se strang in medie cam 1000 – 1200 de ultrasi cu unele exceptii, datorita „variatiilor” liniei de clasament.

sursa: http://ultrasii.tripod.com/ultras/id1.html

http://www.lupii-galbeni.go.ro/

Lupii Galbeni - Petrolul Ploiesti

Lupii Galbeni - Petrolul Ploiesti

~ de alex rostotchi pe 1 ianuarie 2011.

2 răspunsuri to “Lupii Galbeni – Petrolul Ploiesti”

  1. Poate ca odata cu noul stadion sa revina si Petrolul, dupa modelul U Cluj.

  2. bun bun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: