Praetoria – Universitatea Craiova


  „Grupul Praetoria a luat nastere in toamna anului 2005 intr-un meci disputat la Bucuresti in compania echipei Rapid 2 . Grupul s-a format din nucleul fostei brigazi Teste Matte si pe baietii din alte 3 brigazi deja existente care au aderat la noua brigada (Nasty Boys , Gruppo Nero si South Region).

Decizia formarii a venit la ideea fostilor baieti din Teste Matte , din dorinta acestora de a-si continua drumul pe care il urmasera pana la acel moment .

Timp de un an de zile ,sezonul 2004-2005,fostii baieti din Teste Matte au stat independenti incercand formarea unui nou grup ce avea la baza un nucleu puternic de suporteri dornici sa respecte principiile ULTRAS.
Numele Praetoria are o semnificatie aparte,ea provenind de la numele ales, in anul 27 d.HR. , de Augustus Caesar , primul imparat roman , pentru armata al carei rol era asigurarea protectie Romei.Soldatii ce alcatuiau aceasta armata erau luptatori de elita foarte bine pregatiti si fideli cauzei lor .La fel ca si ei , vrem sa slujim un ideal .Pentru noi ,acesta este intruchipat de dragostea pentru Universitatea Craiova.
Grupul Praetoria este un grup independent ce nu are o orientare politica . Printre obiectivele grupului se numara si lupta impotriva abuzurilor si a represiunii existente pe stadioane.

Brigada numara 24 de membri activi, care iau toate deciziile de comun accord, neexistand un lider desemnat

Grupul nostru este unul independent şi ne-am propus respectarea principiilor ultras. După cum se ştie, acestea au ca fundament un cod de legi nescrise, ce vizează comportamentul şi conduita noastră ca suporteri”.

SURSA: http://www.craiova-maxima.ro

http://www.craiovafc.ro

Praetoria Universitatea Craiova

Praetoria Universitatea Craiova

Anunțuri

~ de alex rostotchi pe 16 Ianuarie 2011.

2 răspunsuri to “Praetoria – Universitatea Craiova”

  1. Imi aduc aminte de perioada ante 1989 ce insemna fotbalul pentru olteni. Ce galerii erau pe Municipal (cu Dinamo, cu Girondinii sau Kaiserslautern) ce galerii veneau in Bucuresti.
    Unde ati disparut ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: