CFR Cluj amendat de CNCD


Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat clubul CFR Cluj cu suma de 1.000 de lei pentru că nu a permis unor suporteri ai FC Dinamo accesul în tribunele Stadionului Dr. Constantin Rădulescu la meciul direct din turul campionatului, se arată într-un comunicat al CNCD.

Înainte de începerea partidei CFR Cluj-Dinamo, scor 1-0, aproximativ 700 de suporteri dinamovişti nu au fost lăsaţi de jandarmi să pătrundă în sectorul rezervat susţinătorilor echipei oaspete, la solicitarea conducerii clubului ardelean. Fanii au fost opriţi la poarta de intrare spre sectorul oaspeţilor, deoarece nu aveau buletine de Bucureşti. Cei mai mulţi suporteri opriţi la poartă erau veniţi din judeţele limitrofe Clujului, iar unii erau susţinători ai echipei Universitatea Cluj.

Suporterii dinamovişti cu buletin de Bucureşti sau de Judeţul Ilfov au fost lăsaţi să pătrundă pe stadion, dar au plecat de la meci cu puţin înainte de pauză, iar cei rămaşi în afara arenei au mers să urmărească partida în barurile din zona stadionului.

„Colegiul director (n.r. – al CNCD) constată că măsura luată de partea reclamată (n.r. – CFR Cluj) constituie un act de tratament diferenţiat între persoane care se află în situaţii comparabile, pe criteriul de domiciliu al acestora, tratament care încalcă exercitarea în condiţii de egalitate a dreptului de a avea acces la servicii destinate publicului larg. Raportat la speţa de faţă, partea reclamată (clubul organizator), deşi s-a prevalat de aplicarea în totalitate a regulamentelor fotbalistice, în fapt, a introdus un criteriu suplimentar necuprins în prevederile respective (n.n. domiciliul), ca o condiţiie de acces la peluza rezervată suporterilor echipei vizitatoare. Condiţia de domiciliu obligatoriu în raza teritorială a sediului echipei vizitatoare stabilită de parte reclamată pentru suporterii echipei adverse nu este corelativă regulamentelor de organizare a partidelor de fotbal, fiind de natura a induce un tratament diferit între persoane aflate în situaţii comparabile (n.n. suporterii unei echipe de fotbal) în funcţie de domiciliul acestora. Diferenţierea produsă prin aplicarea în practică a criteriului de domiciliu a limitat accesul în condiţii egale la servicii sportive a persoanelor fizice”, se arată în hotărârea CNCD.

Surse: text – prosport, foto – romanian ultras

Anunțuri

~ de alex rostotchi pe 28 Ianuarie 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: