Spetza Ultra Rosa – UTA


Motto: Semper fidelis

Grupul a luat fiinta in august 2003, initial ca alternativa la vechiul grup Red Fighters a carui declin dar si mentalitate precara din ultima vreme reusea sa nemultumeasca tot mai multa lume. Initial un grup s-a desprins din vechea galerie in 2002 si a stat separat undeva la tribuna a II-a pentru ca o data cu inceperea noului sezon sa se constituie un grup nou care sa se distinga de vechiul grup atat prin mentalitate, comportament, sustinere a echipei cat si prin amplasamentul diferit din stadion deoarece SUR statea initial la peluza a II-a iar Red Fighters la peluza I.

In primii 3 ani nu sunt evenimente notabile, deoarece UTA traverseaza o perioada neagra din istoria ei, exceptand aniversarea a 6 decenii de existenta a clubului in 2005 eveniment celebrat cu o coregrafie din partea SUR, in rest grupul se limiteaza la sustinerea fidela a echipei pe toate coclaurile diviziei B, insa din pacate totul culmineaza cu sfarsitul sezonului 2005-2006 cand, in urma unor jocuri de culise spunem noi, UTA retrogradeaza desi dispunea de un lot bunicel de jucatori, totul pentru a se pune la cale „ingineria” prin care UTA desi retrogradata in liga a III-a cumpara locul nou promovatei in liga I Liberty Salonta.

In acel moment doar SUR impreuna cu un numar redus de sustinatori fideli se opune acestei promovari rusinoase, deoarece majoritatea suporterilor in foamea de a vedea fotbal de prima liga la Arad accepta aceasta „promovare” facand ca noi si restul celorlalti opozanti sa parem niste rebeli dizidenti care chipurile nu am vrea binele clubului. Neavand ce face si pusi in fata faptului implinit ne-am vazut nevoiti sa alegem intre a ne abandona echipa iubita si a accepta acest rau gata facut fapt ceea ce a dus in final la acceptarea acestui compromis destul de major si care a zdruncinat din temelii existenta noastra ca grup deoarece la un moment dat eram foarte hotarati sa ii punem capat si sa ne incheiem activitatea.

In sfarsit odata promovati in liga I ne reluam activitatea odata cu noul sezon, grupul este tot mai bine organizat si atrage noi membri urmand ca incet dar sigur sa preluam fraiele galeriei in dauna celor de la Red Fighters deoarece a trebuit sa ne alaturam lor in peluza I, asta pentru ca nu am mai fost lasati sa ne continuam activitatea in peluza a II-a.

Ulterior Red Fighters se desfiinteaza dar asta nu a fost un impediment pentru cresterea peluzei deoarece tot mai multi baieti se alatura galeriei in jurul nostru iar asta a dus si la aparitia a noi grupuri.

Tot in acesti 2 ani de liga I se pune baza prieteniei actuale intre grupul nostru si gruparea ERA din Peluza Sud Steaua.

Ca si realizari ale grupului as mentiona reorganizarea peluzei si cresterea numerica si calitativa a acesteia, crearea celor mai importante coregrafii la inceput singuri iar odata cu aparitia noilor grupuri ajutati si de catre acestia, captura Ultranativului, captura steagurilor craiovene in Timisoara, faptul ca am facut din Arad un punct important si respectat pe harta ultra a tarii schimband total perceptia despre suporterii aradeni, sprijinul acordat celorlalte grupuri si bunele relatii cu acestea, incidentele de la Debrecen unde spunem noi ca ne-am descurcat bine, prietenia cu ERA, faptul ca suntem uniti si putem sta in fata oricui.

Nu in ultimul rand pt. ca vorbim despre istoria grupului ma simt obligat si dator sa il aduc aminte si pe cel care a fost Claudiu Marius Pintea, un membru de baza al grupului si un prieten devotat al tuturor, a carui disparitie prematura a lasat o rana adanca in sufletul nostru, il vom purta mereu in gandul nostru asa cum a fost el tot timpul vesel, optimist si jovial.

Sursa: http://uncoltuitatdelume.wordpress.com/

Spetza Ultras Rosa - UTA

Spetza Ultras Rosa - UTA

Reclame

~ de alex rostotchi pe 5 februarie 2011.

3 răspunsuri to “Spetza Ultra Rosa – UTA”

  1. Forta frumosa prezentare , un grup frumos care merita respectat!!! UTA in A alaturi de Steaua !!

  2. „forta” :))) am vrut sa zic Foarte frumos scz !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: