Liga 1, Etapa 23, Politehnica Timisoara – Steaua Bucuresti


Rezumat

Atmosfera:

Prosport:

Galeria Stelei a avut serioase probleme cu Jandarmeria. Suporterii echipei din Ghencea au aprins mai multe torţe, moment în care reprezentanţii Jandarmeriei i-au „vizitat”. Steliştii au fost ameninţaţi cu bătaia de oamenii legii: „După meci, vă rupem!”, a fost mesajul oamenilor în uniformă.

Prin comparaţie, jandarmii n-au avut nimic de obiectat atunci când timişorenii au dat foc Peluzei Sud. Suporterii au luat însă legătura cu Meme Stoica şi, după mai multe minute de discuţii, oficialul stelist a luat legătura cu cei de la Jandarmerie, pe care i-a rugat ca fanii „roş-albaştrilor” să fie evacuaţi pe cale paşnică.

Gazeta Sporturilor:

Timişoara a doborît recordul de asistenţă în Liga 1. Fiecare colţişor din arenă a fost ocupat de spectatorii bănăţeni

Patru ore pînă la meci. Străzile sînt neobişnuit de goale, chiar pustii, sub primul soare dogoritor de primăvară în Banat. Un calm desăvîrşit, tulburat doar de cîteva pîlcuri răzleţe de oameni, cu însemne viola, unica nuanţă cromatică din oraş. Mai sînt patru ore pînă la „finala campionatului”, meciul la care 10 la sută din populaţia Timişoarei s-a mutat pe arena „Dan Păltinişanu”.

Trei ore pînă la meci. Un furnicar organizat a umplut aleile din jurul stadionului. Pictat pe faţă, cu fulare sau echipat în tricouri viola, fiecare vrea să facă parte acum din noua filă de poveste a Timişoarei. În faţa lor, stă acelaşi adversar care nu a avut milă în 2004 şi i-a spulberat cu 8-1.

Două ore pînă la meci. A început goana după locuri. O nouă revoluţie stă să înceapă la porţi, dar fiecare îşi aşteaptă, răbdător, rîndul. În arenă, e aproape imposibil să deosebeşti culoarea scaunelor. O mare violetă se revarsă înspre gazonul verde, de unde ies, stingheri, actorii piesei. Din corul tribunei, răzbat primele îndemnuri.

O oră pînă la meci. Pulsul Timişoarei începe să bată neregulat, cînd în difuzoare se aud acordurile imnului lui Poli. Steaua păşeşte tiptil în infernul din arenă, aproape neobservată. Se aude şi „Nessun dorma”, aria lui Verdi. 30.000 de fulare îşi fac apariţia într-o sincronizare perfectă, proclamînd Patria violeta.

FOTO:

Anunțuri

~ de alex rostotchi pe 4 Aprilie 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: