Romania, stat politienesc!


Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a propus ca la SteauaDinamo galeria oaspeţilor să nu meargă pe stadion

Autorităţile vor să ia o decizie în premieră în România: interzicerea galeriei echipei oaspete la derby-uri! Cel care a avut această iniţiativă este Mihai Atănăsoaei, prefectul Bucureştiului, care a purtat deja mai multe discuţii cu Dumitru Dragomir şi cu membrii mai multor cluburi din Liga întîi.

Prefectul a mărturisit că propunerea a venit în încercarea de a stopa violenţa din sportul românesc, iar cluburile au fost de acord iniţial, însă apoi nu s-au mai prezentat la întîlnirile cu forţele de ordine. Totuşi, dacă decizia va fi adoptată, echipele vor fi obligate să aplice această reglementare. Dacă decizia va intra în vigoare acum, derby-ul Steaua – Dinamo, de pe 23 aprilie, s-ar putea disputa doar cu ultraşii gazdelor pe stadion.

Modelul italian
Iniţiativa prefectului Capitalei este identică cu ceea ce se întîmplă în Italia. Înaintea fiecărei etape de Serie A, forţele de ordine analizează meciurile etapei şi, în funcţie de gradul de risc al partidei, hotărăşte dacă o galerie va face sau nu deplasarea.

„Ne vom procura bilete la meciul cu Steaua pe cont propriu, nu avem cum să lipsim la un asemenea meci. În loc să mergem organizaţi pe stadion, vom sta în diferite zone, vom fi amestecaţi cu steliştii şi cine ştie ce va ieşi!”
lider al galeriei dinamoviste

„Fotbalul e pentru oameni, cum să nu putem merge la meciuri? E o idee trăsnită, halucinantă a unor oameni care nu au nimic în comun cu sportul!”
lider al galeriei steliste

SURSA

Reactia AISS:„Evident ca nu putem fi de acord cu o astfel de decizie aberanta, care nu face decat sa omoare fenomenul organizat al suporterilor. Pe langa faptul ca echipele vor fi lipsite de aportul publicului in niste partide extraordinar de importante, decizia nu va face decat sa mute eventualele violente din stadion(adica un mediu inchis, protejat si supravegheat) in strada (unde cei care participa la astfel de evenimente sunt mult mai greu de identificat). Aceasta masura este luata pe baza incompetentei organizatorilor si a fortelor de ordine de a-i identifica pe cei care comit violente pe stadioane si de a-i sanctiona exclusiv pe acestia.

De cand a intrat in vigoare legea 4/2008, care a dat libertate totala de actiune agentilor constatatori, la Steaua s-au produs nenumarate abuzuri, suporterii fiind sanctionati pe nedrept, la gramada, fiind interzisi pentru ca mai apoi sa isi dovedeasca nevinovatia si abuzul pe care l-au primit in instanta, dupa ce prejidiciul a fost deja creat”, se arata in comunicatul AISS.

SURSA

Reclame

~ de alex rostotchi pe 8 aprilie 2011.

Un răspuns to “Romania, stat politienesc!”

  1. Un mare abuz. Pedepsele in masa sunt totdeauna rezultatul incompetentei. Spectacolul din tribuna a fost, este si trebuie sa ramana parte a unei partide de fotbal, alaturi de spectacolul din teren.
    Altfel, stai cuminte la un meci cu calculatorul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: