DERBY DE CLUJ – Studentii fortati sa vina casual la meci


Aproximativ 200 de fani ai Universităţii au asistat la ultimul antrenament al echipei, desfăşurat ieri, la baza sportivă Clujana. Suporterii au aprins câteva torţe şi fumigene şi au afişat un banner cu îndemnul “Curaj şi determinare ca să fie sărbătoare”. Antrenamentul de ieri al „studenţilor”, ultimul înaintea partidei din această seară, cu CFR Cluj, a fost închis presei, Ionuţ Badea exersând ultimele idei tactice pentru derby-ul din această seară. Atacantul nigerian Tony Nwakaeme, indisponibil pentru meci din cauza unor probleme musculare, s-a antrenat din nou în sala de forţă, el având şanse să joace în meciul cu Universitatea Craiova, de la Mediaş, programat luni, de la ora 18:00.

Invitat aseară în studioul emisiunii Realitatea Sportivă Clujeană la REALITATEA TV Cluj, şeful societăţii PP Protect, care asigură ordinea la stadionul din Gruia, a declarat că, în afara celor 1.075 de fani care vor lua loc în sectorul special amenajat, niciun alt suporter al Universităţii nu va putea intra pe stadion cu fulare, bannere, steaguri sau alte obiecte vestimentare care să conţină simbolurile „Şepcilor roşii”. Preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, a declarat că CFR respectă normele de siguranţă impuse de Ligă şi că aceste măsuri sunt luate pentru a spori securitatea spectatorilor.

Galeria „Şepcilor roşii” va primi 1.057 de bilete, echivalentul a 5% din capacitatea stadionului, dar unul dintre liderii galeriei „Şepcilor roşii”, Călin Mişan, susţine că acestea sunt, oricum, prea puţine faţă de numărul foarte mare de fani ce se anunţă la meci. „Niciodată nu vor fi de ajuns biletele pentru fanii lui «U», deci nici joi, cu atât mai mult cu cât vom juca în Gruia ca şi acasă. Joi ne întâlnim în centru, bem o cafea şi mergem la meci. Dacă la Alba Iulia am fost în tur 5.000 de suflete, acum fiecare dintre noi va mai aduce un prieten. Sunt convins că vor intra toţi fanii noştri pe stadion. Vrem să ne încurajăm echipa, nu suntem puşi pe scandal, să fie clar! Se va vedea încă o dată pentru cine bate inima Clujului. Toţi cei care au sufletul «alb-negru» să vină alături de noi”, a declarat Mişan.

În schimb, Teodor Pop-Puşcaş i-a anunţat pe fanii lui „U” care nu vor lua loc în sectorul special amenajat că nu vor putea intra pe stadion cu însemnele clubului. „10% din capacitatea stadionului trebuie să fie goală, conform normelor de securitate, iar un număr de bilete le revine oaspeţilor. S-a ajuns la această cifră de 1.057 de tichete, una corect acordată, spun eu. Cu respectarea legii, toţi vor intra pe stadion, asta dacă nu vor avea asupra lor însemne care pot incita ceilalţi spectatori. Mai clar, suporterii Universităţii care nu vor avea bilet în zona special destinată galeriei nu vor avea voie să intre cu fulare, bannere sau steaguri. Aşa se întâmplă pe orice stadion din lume. Să nu uităm că în Gruia au venit şi suporterii lui Chelsea, AS Roma sau Sparta Praga şi am procedat la fel. Sunt sigur că nici de această dată nu vor fi incidente”, a punctat Puşcaş.

Subiectul a fost detaliat de către preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, care a spus că regula nu a fost inventată de către club, organizatorii respectând doar normele de securitate impuse de către Liga Profesionistă de Fotbal.

„Nu este o regulă impusă de noi, vorbim aici de reglementările Ligii Profesioniste de Fotbal şi de regulamentele de securitate din Europa. Păi, cum ar fi să intre cineva cu tricoul CFR-ului în galeria Universităţii sau printre suporterii Universităţii? Pe noi ne interesează ca totul să se desfăşoare cât mai normal, civilizat şi fără incidente. Fanii celor de la «U» care şi-au achiziţionat bilete în alte zone ale stadionului decât cea rezervată galeriei pot intra fără niciun fel de problemă, însă nu li se va permite să se afişeze cu însemne ale echipei. E un meci fără miză în clasament, sunt două echipe liniştite, ar fi chiar culmea să se creeze acum probleme şi scandal”, a spus Mureşan.

Ieri s-au scos la vânzare primele bilete pentru derby, dar la ele au avut acces exclusiv abonaţii clubului, care au avut posibilitatea să-şi achiziţioneze maximum cinci tichete pe baza unui buletin de identitate. Începând de azi, de la ora 10:00, casele se vor deschide şi pentru restul doritorilor. Conform ultimelor informaţii, aproximativ 1.500 de fani ai „Şepcilor roşii” şi-au luat deja tichete, prin intermediul amicilor care dispun de abonamente la meciurile CFR-ului.

ZIUA DE CLUJ

Reclame

~ de alex rostotchi pe 13 aprilie 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: