Dragos Enache, pedeapsa maxima!


Suporterul care în luna octombrie 2011 a intrat pe teren în timpul partidei Petrolul Ploieşti – Steaua şi l-a lovit cu pumnul pe fotbalistul George Galamaz a primit cea mai mare pedeapsă posibilă. Tribunalul Prahova a hotărît ca agresorul să fie condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sentinţa putînd fi atacată cu apel.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Alina Anton Pavel, instanţa l-a condamnat, joi, pe Dragoş Petruţ Enache la trei ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, la doi ani şi şase luni de detenţie pentru deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului popriu şi la şase luni de închisoare pentru lovire sau alte violenţe.

În final, instanţa a stabilit pedeapsa cea mai mare, de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, Tribunalul Prahova a decis ca suporterul ploieştean trebuie să-i plătească lui George Galamaz despăgubiri în cuantum de 50.000 de lei. 

Reprezentantul Tribunalului Prahova a precizat că la pronunţarea sentinţei instanţa a avut în vedere un articol din Codul de Procedură Penală care prevede ca cel condamanat să poată beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă dacă cel judecat recunoaşte faptele şi nu cere administrarea de noi probe. În speţă, suporterul a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecată de DIICOT şi a fost de acord cu plata despăgubirilor cerute de Galamaz, conform Mediafax.

Sentinţa poate fi atacă cu apel, Tribunalul Prahova fiind instanţa care a judecat pe fond acest dosar.

Potrivit DIICOT, în 30 octombrie 2011, în incinta Stadionului „Ilie Oană” din municipiul Ploieşti, în timpul meciului oficial Petrolul Ploieşti-Steaua Bucureşti, Dragos Petruţ Enache, care anterior consumase ecstasy – drog de mare risc, a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul, în faţă, pe stelistul George Daniel Galamaz, fotbalistul suferind leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Jucătorul a fost în imposibilitate de a mai continua partida de fotbal, motiv pentru care arbitrul a dispus oprirea meciului şi evacuarea celor 14.000 de spectatori. Urmare a acestui incident, din cauza violenţei cu care s-a manifestat inculpatul, s-a creat panică în rândul suporterilor, fiind tulburate grav liniştea şi ordinea publică.

Gigi Becali a fost foc şi pară cînd a aflat care a fost decizia Tribunalul Prahova: ” Cum să-i dai 3 ani cu suspendare, dă-i măcar 3 săptămîni, dar să le facă la puşcărie. Ce-i vrăjeala asta? E încurajarea golăniei.

Trebuie anchetaţi toţi. 500 de milioane e totuşi amendă mare.Vai de mama lor, şi-au dat foc la valiză, şi judecătorii şi toţi magistraţii din Prahova. Cazul acesta este ruşinea justiţiei. E clar că şi-au luat şpagă şi avocaţii lui Galamaz! O să facem noi recurs. Noi, Steaua! Derbedeul ăla l-a şpăguit pe avocatul lui Galamaz„, a declarat Gigi Becali la GSP TV. VIDEO JOS.

Contactat telefonic, George Galamaz a preferat să nu comenteze decizia luată de Tribunalul Prahova. Fotbalistul crede că suporterul nu va mai repeta fapta în viitor şi că banii vor fi donaţi copiilor neajutoraţi: „Avocaţii m-au sfătuit să nu fac recurs. Aşa a hotărît legea din România şi noi ne supunem. Sper ca Poliţia să facă recurs şi sentinţa să nu rămînă definitivă. Să ai pe conştiinţă 3 ani cu suspendare nu e uşor. Dacă l-aţi întreba acum pe agresor, cred că v-ar spune că nu ar mai repeta fapta. Suma va fi donată către copiii defavorizaţi, pe mine nu mă interesează nici un ban de la el„, a spus Galamaz la sportro.

Sursa: GSP 


Reclame

~ de alex rostotchi pe 9 februarie 2012.

2 răspunsuri to “Dragos Enache, pedeapsa maxima!”

  1. citi ani de puscarie a facut ciobanu de gigi pentru sechestrare de persoane?sau mumu stoica ca la lovit pe suporterul ala in tribuna??nu se mai sesizeaza nimeni cand e vorba de astia dar cand un amarat greseste vor sange,atunci sa plateasca si martinovici si stanca tot pentru lovire,ca ce au facut aia nu e legitima aparare poate doar pentru schizofrenici.Enache are o pedeapsa prea aspra pentru ce a facut

  2. trei ani este foarte putin. A scapat ieftin. V-ati gandit ce se putea intampla daca mai exista pedeapsa cu moartea ?
    Pai ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: