Intalnire – Nasul – clanurile


Intro – un text al lui Marius Gherghe:

Mircea Sandu a apărut în fața presei avându-l în dreapta sa pe Gheorghe Mustață, arestat în 2006, alături de alți 13 membri ai Clanului Sportivilor, pentru infracțiuni de crimă organizată, cămătarie, taxe de protecție, șantaj, recuperări și tâlharii, și în stânga pe Gheorghe Răducanu, alias Gigi Corsicanu’, sancționat în 2008 cu o interdicție de doi ani pe stadioane.

Alăturarea dintre președintele FRF și cei doi interlopi, unul care se autointitulează lider al suporterilor steliști și altul care se dă drept liderul spiritual al fanilor rapidiști, este cu atât mai uimitoare cu cât a venit după o întâlnire al cărei scop a fost găsirea soluțiilor pentru un comportament civilizat al spectatorilor pe arenele de fotbal, mai ales la meciurile echipei naționale a României. Dar, probabil că orgoliul de mare conducător și de om care se bate pe burtă cu alde Blatter și Platini este prea mare pentru ca șeful federației să suporte protestele din tribune. Iar concluzia lui Mircea Sandu, după câteva ore de discuții, a fost absolut fabuloasă: „A fost un dialog care practic ne-a luminat!”.

Dacă se referea la faptul că Mustață și Corsicanu’ au remarcat că Legea 4 interzice prezența pe stadioane a persoanelor urmărite penal, categorie în care se înscriu, cu brio, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, atunci șeful federației are dreptate. Ciudat este că descoperirea aparține unor oameni aflați în conflict cu legea și nu juriștilor de la FRF și LPF, lăudați de șefi și plătiți regește doar pentru a face figurație pe la diverse direcții și comisii. Vă imaginați cum ar fi fost ca Sandu și Dragomir să fie ridicați de jandarmi de la tribuna oficială a Arenei Naționale și duși să probeze niște brățări și costume în dungi, măcar pentru o noapte?

Revenind la întâlnirea lui Sandu cu numiții Mustață și Corsicanu’ – am înțeles că au mai fost încă trei așa-ziși lideri de galerie, dar n-am reținut cum îi cheamă și pe cine reprezintă – abia aștept să văd primele rezultate. Având în vedere antecedentele noilor parteneri de dialog ai Nașului de la FRF, probabil că spectatorii vor putea veni la meci cu bâte de baseball și cu săbii ninja, dacă tot sunt interzise steagurile naționale. Asta apropo de fanul venit din Uruguay și evacuat pentru că a îndrăznit să afișeze drapelul țării sale la amicalul de acum două săptămâni!

~ de alex rostotchi pe 14 martie 2012.

3 răspunsuri to “Intalnire – Nasul – clanurile”

  1. de tot rasul

  2. Din pacate nu e de ras. Dupa ce s-au vandut toti fotbalistii pe nimic si toate echipele au capatat asa-zisi patroni de doi lei, ce a ramas mai de doamne’ajuta din fotbal sunt galeriile.
    Cu Mustata si Corsicanu’ purtatori de cuvant a lui Nasu probabil ca vom mai avea numai fotbal in sala sau pe plaja cu tribune pline de spectatori placuti papagalilor mafioti.

  3. Sandu(cocaina)esti un ratat.Nationala nu-i a ta si nici a lu mata.Atentie si cu destrabalatul de oltean jegos de piturca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: