ProSport: De ce e înjurat Coman! O mărturie ULUITOARE din interiorul galeriei Rapidului! Ce jocuri „mizerabile” fac liderii


Lumea galeriilor din România este una ermetică. Intri mai greu decât se intră la masoni, după ce-ţi dovedeşti loialitatea prin numărul de pumni şi de sticle cărate în capul ultraşilor rivali, şi ieşi la fel de greu, eventual în perfuzii. Această lume e controlată de câteva personaje care fac mai mult decât să scandeze numele favoriţilor într-o portavoce.

Acum câţiva ani, Ioan Becali dezvăluia că acţionarii de la Dinamo le plăteau facturile telefonice unor aşa-zişi şefi de personal. În schimbul favorurilor primite de lideri, galeria scanda la comandă împotriva oricui era nevoie. La Steaua, fanii de la peluza Sud îi acuză pe cei de la Nord, controlaţi de un anume Mustaţă, că iau bani de la George Becali pentru a nu mai scanda împotriva lui.

Acesta este vârful aisbergului. Vineri, la Chiajna, Dani Coman a fost din nou înjurat de galeria Rapidului. Nervos, portarul a aruncat cu o sticlă de apă înspre suporteri. La două zile după meci, un membru al galeriei a trimis un email pe adresa ProSport. Revoltat de atitudinea celor dintre care face parte, fanul trage vălul aruncat pe lumea lui Gheorghe Răducan, zis şi Corsicanu, şeful de galerie care conduce unul dintre primele BMW X6 din România. E lesne de înţeles de ce suporterul a insistat să nu-i fie divulgată identitatea. Citiţi scrisoarea integrală. Din rînduri, ţâşneşte o lume obscură în care pasiunea pentru un club de fotbal, dacă mai există, devine o afacere.

Cel mai urât dintre rapidişti

Echipa Rapid traieşte prin suporterii ei – un adevăr universal pe care l-am auzit de sute de ori în Giuleşti şi cu care sunt de acord. Suporterii sunt foarte importanţi pentru o echipă, mai ales dacă fac ceea ce le este menit să facă – să susţină echipa.

În galeria giuleşteană există un nucleu de conducere, să-i spunem „Masa bogaţilor”, care a transformat Rapid într-o afacere de familie, şi o masă de manevră aservită acestuia, formată din grupuri ultras, s-o numim „Brigăzile obediente”. Mai sunt cei care nu sunt afiliaţi la grupuri. Rapidiştii care vin pe stadion conduşi din dragostea pură pentru echipă, dar care nu pot decide nimic, deşi nu merg gratuit în deplasări şi nici nu intră fără bilete la meciuri. Ultima categorie, deşi este cea mai importantă, nu îşi poate exprima punctul de vedere.

Masa bogaţilor

Unii dintre voi ar putea crede că drumul până la Masa bogaţilor este lung, anevoios, iar cine vrea să ajungă acolo trebuie să-şi dovedească rapidismul. Da, se poate şi aşa, dar, ca întotdeauna, există şi calea scurtă. 90% din cei care stau azi la Masa bogaţilor din Giuleşti au prins un scaun bătătorind drumul scurt dintre „cişmea şi paharul Stăpânului”. Ei sunt aşa zişii paharnici. Cei care mai bine mor de sete decât să bea înainte ca Stăpânul să ridice paharul, dar care nu au o problemă din a rata meciurile echipei. De cei ajunşi acolo „pe calea cea dreapta” nu voi vorbi, le voi transmite doar că de la atâta privit în pământ, coloana lor a început să se deformeze. În capul mesei bogaţilor stă Stăpânul… Gigelul, Mitică, Mircică, Marean, toţi sunt la fel – educaţie puţină şi gura mare. Stăpânul nu se murdareşte niciodată pe mâini, dar el îşi arogă toate meritele pentru lucrurile bune. La greu, îl găseşti….mai greu! Ca să rămâi în vârful piramidei trebuie să-i faci pe cei din jurul tău să fie nesiguri pe ei. Să creadă că fără tine nu se poate, să te vadă ca pe un Dumnezeu. Cine nu o face, nu e rapidist. Dacă Stăpânul ar întreba, ca în filmul Cel mai iubit dintre pământeni: „Bă, cine sunt eu pentru voi?”, glasurile paharnicilor corişti ar striga la unison: DUMNEZEU! Dumnezeul vostru, bă! Nu al rapidiştilor adevăraţi. Nu al celor care ştiu cât costă biletul pe Giuleşti, ci al celor care vând Cola la stadion. Nu al celor care răguşesc pentru echipă, ci al celor care vând în restaurantul tău de la stadion. Al celor care încasează bani şi pe parcările de sub pod. Al celor care merg cu echipa în avion.. Al celor care primesc valize cu bani pentru a se auzi imnul lui Dinamo pe Giuleşti .

Brigăzile obediente

Ca să ne dăm seama cum este un grup ultras mioritic, una dintre acele facţiuni care formează o galerie, trebuie să ne uităm la liderul acestuia. Şeful unui grup este un fel de nebun pe tabla de şah. Om de acţiune, curajos, mândru, gata să ofere dovada că poate fi primit la Masa bogaţilor. Nu contează cum, doar sa fie acolo, să nu mai fie obligat să privească de după umeri vânjoşi cum paharnicii toarnă-n pahar, cum Stăpânu’ râde, cum Şefuţul numără caşcavalul. Cum fotbaliştii pierd zeci de milioane la table în faţa celor de la Masa bogaţilor. Ar vrea să fie şi el un fin măcar. Da, fin ar fi perfect. Un statut aparte care sigur i-ar aduce locul cuvenit la Masă. Ca să devină fin, liderul trebuie să arate ca îşi controlează grupul. Vrei să-mi câştigi încrederea de Stăpân, de Naş? Ok! Şefuţul, numărul doi după Stăpân, te ia la o discuţie între patru ochi şi îţi spune că un anumit jucător a vândut un meci. Că a trădat cauza rapidistă. Că a luat bani cu împrumut de la Gigi Becali. Că s-a combinat cu nevasta unui suporter şi a lăsat-o însărcinată. Orice! Îţi va spune orice doar pentru a te face să te îndoieşti de omul ăla. Dacă înţelegi ceva din discuţie , te pui pe treaba şi dai zvonul mai departe – doar trebuie să îţi convingi oamenii. Din gură în gură , jucătorul respectiv va ajunge trădator. Da! Banii Coman, nu Dani Coman. Mă credeţi sau nu, aşa a ajuns Dani Coman cel mai urât dintre rapidişti.

Răspunsul Ligii Suporterilor Rapidişti

Vă transmitem că organizaţia noastră şi-a desfăşurat dintotdeauna activitatea cu o transparenţă totală. Administrarea fondurilor obţinute a fost folosită strict pentru activitatea galeriei, ştiut fiind faptul că am fost dintotdeauna independenţi faţă de club. Suntem o organizaţie care funcţionează din 1990, în care deciziile se iau în mod democratic şi ne putem mândri cu faptul că duşmani mai puternici decât dani coman şi aliaţii săi, nu au reuşit să ne doboare.

SURSA ProSport

PS: Coincidenta sau nu, de curand un grup important din peluza giulesteana, CDI,  a trecut in planul doi. Baietii din Titan sustin insa ca miscarea lor nu are nici o legatura cu situatia din peluza rapidista. Comunicatul si precizarile ulterioare apar pe siteul lor http://www.cdi05.ro/

Anunțuri

~ de alex rostotchi pe 20 Martie 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: