Liga 1, Etapa 9, Steaua – Rapid inter-bucurestean pe Mall Arena


Fara nici o referinta despre ce s-a intamplat pe strada, i-am intalnit doar tangential pe rapidisti, la ora amiezii cand incepusera sa etaleze tricourile prin Giulesti si tarziu in noapte cand se indreptau tacuti catre casa in lumina girofarurilor de la solenzele albastre. Pe stadion rapidistii au demonstrat ca vocal sunt o forta. Au un cor foarte bun, cantece multe, bogate, de la melodii vechi si frumoase la injurii scabroase, practic au un arsenal complet. Din punctul meu de vedere, ideea cu tricourile a fost partial  reusita, din cauza modelului ales. Cand si-au scos tricourile sa faca mini coregrafia, arata mai mult ca un cimitir, cu toate crucile, mai mult mi-au placut tricourile visinii cu fcrb pe care le-au avut parca pe Stefan cel Mare. De multe ori au dominat peisajul fonic desi jocul nu le-a dat nici un motiv de crescendo.

Steaua a venit cu o coregrafie de grup reusita, evident interpretata gresit in majoritatea relatarilor din presa. Vocal, Peluza nord are o problema la nivelul cantecelor, si al acusticii. Poate ar fi mai bine ca la meciurile viitoare sa se maseze la etajul superior, unde acustica este mult mai buna datorita tavanului. Peluza sud a intrat de multe ori in interferenta cu ambele grupuri, nord si rapidisti, aparand ca o a treia voce. Poate ca si ei ar trebui sa urmeze exemplul anilor trecuti: Pe vechiul Lia, cand Rapidul avea toata peluza, stateau la tribuna a II-a si preluau multi dintre spectatorii neutri, si aveau mai multa coeziune, refrenurile erau mai repede preluate de tot stadionul. Altfel, Peluza sud ramane vocea cantecelor steliste, si daca va creste in numar, probabil ca va deveni principala dominanta in creerea atmosferei: au repertoriu de cantece, fac presiune, se misca, au steaguri multe.

La capitolul mesaje, stelistii au fost inspirati, poate unele dintre cele mai bune din ultima vreme, dar deja duelurile devin frustrante in conditiile in care nu exista egalitate, si posibilitatea replicii din partea adversarilor.

Rapidistii au reusit din nou sa pacaleasca vigilenta stewarzilor si au introdus cateva elemente care au enervat din plin Peluza sud. Imaginea din tribuna era a unui copil care trage cu alice intr-un stup de viespi care incep sa bazaie enervate. Gazele lacrimogene s-au resimtit din plin in jurul peluzei. Cele doua parti s-au intalnit putin la final cand un mic grup rapidist a ajuns la marginea balconului pentru o convorbire scurta cu omologii de la Peluza sud.

Una peste alta a fost un meci cu reusite multe din punctul de vedere al tribunelor.

PS: Gabi Safta intrece orice limita. a bunului simt, a deontologiei, a ce vreti voi…..

~ de alex rostotchi pe 25 septembrie 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: