Rapid – Dinamo – DERBY, Legendele de maine si caini cu botnita un an


Pacat ca n-a fost pa Mall Arena! Cluburile nu-si merita suporterii

GSP: Fanii dinamovişti n-au ieşit bine din Giuleşti » Interdicţie de a intra pe stadioane pentru patru suporteri

 Dinamo a cîştigat derby-ul cu Rapid, dar fanii roş-albilor nu au fost foarte liniştiţi. Patru dintre ei au primit interdicţie de a intra pe stadioane timp de un an, fiind vinovaţi de incidentele din prima repriză.

Patru suporteri dinamovişti care au provocat incidentele din minutul 25 de la derby-ul cu Rapid au fost amendaţi cu cîte 500 de lei şi au primit interdicţie de a intra pe stadioane timp de un an, a declarat purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

„Cei patru suporteri dinamovişti care au provocat incidentele din minutul 25 de la meciul cu Rapid au fost identificaţi şi amendaţi cu cîte 500 lei şi au primit interdicţie de a intra pe stadioane timp de un an pentru provocare şi participare la incidente”, a spus Enache pentru mediafax.

Incidente între fani dinamovişti şi suporteri rapidişti au avut loc, duminică seară, în minutul 25 al derby-ului Rapid – Dinamo. fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.

Un grup de 67 de suporteri dinamovişti au vrut să părăsească arena, pe la Peluza I. În momentul în care mergeau spre ieşire, cinci-şase fani s-au îndreptat spre galeria Rapidului, iar mai mulţi suporteri giuleşteni au sărit gardul, moment în care au intervenit forţele de ordine.

 

Atmosferă de vis pe Giuleşti la derby-ul Rapid-Dinamo: „Azi, copii, mîine, legende”

Atmosferă fantastică în momentul în care rapidiștii au aprins torțele

 Rapidiştii au afişat bannere ce reprezintă visele lui New Rapid. Torţele giuleştenilor au aprins derby-ul de aseară, una aterizînd şi în teren, în minutul 6. Dinamoviştii au răspuns cu petarde şi făclii, colorînd un meci ce-a rămas al orgoliilor.

Rapid şi Dinamo au ajuns pe low cost, iar echipele se zbat undeva la mijlocul clasamentului, destul de departe de locul 3, ultimul ce duce în Europa. În conformitate cu traseul sinusoidal al echipelor de suflet, nici fanii nu au mai venit aseară în Giuleşti cu atmosferă de derby. Dar pofta a venit la arenă, iar spiritele s-au încins cu fiecare minut al serii, cu fiecare ocazie, cu pumnii strînşi şi dinţii scrîşnind.

Uniţi împotriva rivalilor comuni

Scandările împotriva Stelei au fost la aperitiv. Nici dinamoviştii nu s-au lăsat mai prejos şi-au preluat mesajul din mers, tot împotriva rivalilor dinGhencea. Fotbaliştii din ambele tabere s-au conformat atunci cînd au fost chemaţi să scandeze împotriva „duşmanului” comun. De-abia spre startul meciului, gazdele şi-au adus aminte cu cine joacă de fapt şi s-au pus cu cîntecele pe „cîini”.

Nu-i vorbă că în megafoane se auzeau melodiile străvechi ale „Rapiduleţului” din vremurile în care oamenii veneau de drag la meci, chiar dacă echipa mai încerca şi aerul rece al matineului. S-a trăit prezentul prin bannerul sugestiv: „Azi, copii / Mîine, legende„. Şi s-a celebrat derby-ul prin torţe şi făclii care au aprins startul întîlnirii care rămîne de referinţă pentru România, indiferent de vicisitudinile actuale.

 

 

~ de alex rostotchi pe 4 martie 2013.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: