Kadour(i) pentru ziua lui: Un fan al Stiintei a protestat sutit pe stulpul nocturnei craiovene


ADEVARUL:

Bărbatul care s-a urcat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, pe unul dintre stâlpii de nocturnă ai Stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova, la aproximativ 70 de metri, cerând revenirea Univestităţii Craiova în eşalonul fotbalistic a renunţat la protest după aproximativ o oră şi jumătate.

Bărbatul, Sherif Kadour, în vârstă de 22 de ani, care este pe jumătate sirian, este cel care anul trecut a intrat, împreună cu alt tânăr, pe terenul de fotbal al Arenei Naţionale la finala Europa League, disputată între Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, cerând revenirea în eşalonul fotbalistic a Universităţii Craiova, potrivit Mediafax. Tânărul suit pe unul din stâlpii stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova, a cerut telefonic echipelor aflate la faţa locului venirea primarului municipiului, Lia Olguţa Vasilescu, spunând că doar în această situaţie se va da jos de pe stâlp şi va renunţa la protest. Bărbatul a coborât singur de pe stâlp când primarul Craiovei a ajuns la stadion şi a promis că face echipă de fotbal. El a fost dus în interiorul Sălii Polivanlente, aflată în imediata apropiere a stadionului, unde a stat de vorbă, mai bine de jumătate de oră, cu primarul Lia Olguţa Vasilescu, întâlnire la care presa şi nimeni altcineva nu au avut acces. La finalul discuţiei, tânărul a fost escortat de o maşină a Poliţiei şi dus la secţie pentru a fi amendat. Lia Oluţa Vasilescu nu a dat declaraţii ziariştilor prezenţi la faţa locului, spunând doar: „Toată lumea vrea binele Craiovei, dar nu aşa“.

Cine este Sherif Kadour

Anul trecut, Sherif Kadour, împreună cu alt tânăr, au intrat pe terenul de fotbal, în minutul 20 al finalei dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, desfăşurată pe Arena Naţională, purtând tricouri inscripţionate cu mesajul „Justice for Craiova“. Potrivit unui blog al fanilor craioveni, Sherif Kadur este născut la Damasc, tatăl său fiind fostul agent FIFA Aksam Kadur, stabilit în urmă cu peste 30 de ani în România. Are 22 de ani, dublă cetăţenie, a terminat Liceul Henri Coandă şi, din 2005, face parte din facţiunea Ultras Craiova. Anul trecut, începutul Revoluţiei Siriene l-a prins la Damasc şi a participat la protestele de stradă de acolo. Suporterul s-a urcat pe noctura stadionului Ion Oblemencă, iar în mână are o pancartă pe care scrie „Dreptate pentru Craiova“. Oamenii au declarat că au sunat la 112 în momentul în care l-au văzut pe craiovean la înălţime. „Nu vrea să coboare de acolo şi nici nu vorbeşte cu nimeni. Doamne fereşte să păţească ceva. Sper să nu cadă de acolo. Se poate dezechilibra în orice moment“, a  spus un martor. Protestul suporterului craiovean nu este singular. De când echipa Universităţii Craiova a fost dezafiliată de FRF şi LPF din cauza datoriilor uriaşe acumulate în „era“ Mititelu, zeci de susţinători ai Craiovei au pătruns în repetate rânduri pe terenurile de fotbal în timpul unor meciuri, fie din Liga I, fie în cupele europene, fie ale echipei naţionale a României.  Mesajul celor care protestează împotriva abuzurilor FRF şi LPF la adresa Universităţii este „Justice for Craiova“.

Fostul patron al echipei, Adrian Mititelu şi actualul primar al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu poartă un război deschis cu oficialii fotbalului românesc, câştigând până în prezent toate procesele judecate în cazul dezafilierii echipei fanion a Băniei. Datorită victoriilor din instanţă, Craiova va avea din nou echipă la vară, aşa cum însuşi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a confirmat.

   

~ de alex rostotchi pe 18 martie 2013.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: