Sibiul capitala suporterilor liberi in week-endul 9-10 ianuarie


asu-poli-sibiu-37text preluat de pe sport9

ASU Politehnica Timișoara e prima laureată a turneului ”Fotbal fără patroni”, care a adunat la Sibiu proiectele fotbalistice din țară susținute de suporteri. Alb-violeții s-au impus cu 3-0 în duelul decisiv cu LSS Voința, însă în ciuda scorului partida a fost palpitantă până spre final.

Fotbalul curat dorit de ultrași și-a găsit casă bună sâmbătă la Sibiu. Dacă până acum suporterii admirau cum din diferite colțuri ale țării se nasc cluburi după modelul dorit de ei, în premieră aceste echipe cu mai multă sau mai puțină tradiție s-au reunit pentru un eveniment deosebit. FC Vaslui 2002, răspunsul la colapsul echipei lui Porumboiu, FC Argeș 1953, replică la ”cazul Penescu” și gazda LSS Voința Sibiu, grupare apărută după dispariția fostei divizionare A din ”Orașul președintelui”, au răspuns prezent pe parchetul Sălii Transilvania. Alături bineînțeles de ASU Politehnica, povestea timișoreană privită deja ca un succes. Motivul? Aceeași fani, care într-o zi de iarnă au străbătut în număr mare, circa 200, cei aproape 300 de kilometri ce leagă Capitala Banatului de fosta Capitală Culturală Europeană pentru a-și vedea favoriții într-un turneu de sală până la urmă amical între echipe de eșalonul al patrulea. Altădată rivale în lupta pentru titlu, Vaslui și Timișoara învață pașii de jos.

Deși sala nu a fost arhiplină, ea a fost populată de asemenea de galerii generoase de la Vaslui și Pitești, pe lângă prezența numeroasă a susținătorilor Voinței. De altfel clasamentul final a fost făcut parcă după mărimea galeriei. ASU Poli și echipa Sibiului aveau să ofere practic ”finala” competiției desfășurate în sistem fiecare cu fiecare, după ce ambele le-au învins pe FC Argeș și Vaslui. Suspansul nu a lipsit. Tulcan a deschis scorul pentru timișoreni în prima repriză, pentru ca gazdele să pună apoi o presiune imensă. Burtic a apărat excelent însă iar alteori bara s-a opus unui scor egal favorabil amfitrionilor datorită golaverajului. În ultimele minute Făgețan avea să ducă rezultatul la 3-0 printr-o dublă. Al doilea gol a fost din serviciul elegant al lui Adi Ilie. Fluierul final a adus ”invazia” terenului de către timișoreni, aplaudați însă la scenă deschisă de public, departe de casă, în inima Ardealului, pentru spectacolul oferit în tribune. Petrecerea a continuat pentru fanii tuturor echipelor implicate, care nu au ratat ocazia de a se cunoaște mai bine.

Evenimentul a avut parte și de o clasică premiere, în care s-au acordat cupe și s-au imortalizat momente unice. Pe locul 3 s-a clasat FC Argeș, care a înregistrat o singură victorie, contra Vasluiului, scor 6-2. Golgheterul competiției a ieșit alb-violetul Ionuț Vucea, cu șase reușite în primele două partide. Anul viitor turneul echipelor născute pentru fotbalul iubit de suporteri va fi organizat pe Bega.

~ de alex rostotchi pe 20 ianuarie 2015.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: