Who the fuck is 12?


Arnold, Gabi, Mitza, pe bune? Cata amaraciune poate provoca acest Euro purtatorului de hanorac? Draga suporterule, bea berea respectiva, evident cu masura, minim un bax, cumparata, de la pseudo-marketul unde incepe galagia, dupa ce ai tele-komunicat cu toti prietenii,  avand subiect nu emojonarea, ca e de la concurenta, ci cam care este avantajul real ca Romania s-a calificat la turneul final. Panda! Transporta cu Dacia un stegulet, tricou, fular, trompeta,orice dar sa fie stive, doar avem standuri intregi, si musai tine minte ca nu poti vedea meciurile decat pe ecranele plasmeleor dedicate care troneaza in vitrine colorate in tricolor, in asteptatrea marilor confruntari. Bere, alune, hai cumparati, cumparati, trageti de voi si consumati!

Am pornit proiectul In tribuna de ceva vreme, si am incercat sa construiesc ceva in jurul lui. Am verificat disponibilitatea oricui de a se asocia celor ce populeaza cu adevarat arenele de la noi. Oglinda societatii, imaginea Romaniei reale, cu imensele minusuri si superbele plusuri. M-am lovit de refuzuri categorice, pentru ca nu prezentam un target dezirabil, nu prea eram material demn de asociere, “Cine golanii, huliganii care fac scandal, se imbata si devasteaza?”, si alte cate si mai cate. Le-am dus senin, razand, stiind ca aceste refuzuri cretino-corporatiste nu imi vor distruge niciodata visul de a construi o panza a Romaniei reale, a celor care intr-o diversitate totala de opinii, mentalitati, cutume, creeaza o tara colorata in rosu galben si albastru la catarg. Si o fac incurajand cot la cot, vladica si opinca diverse entitati, cea mai importanta fiind cea Nationala. Si sunt cei care au umplut de torte Bosnia, care s-au batut ca prostii la Budapesta, care sparg seminte la tribuna a doua, sau se lafaie la zona VIP. Un tablou intreg de suporteri reali, cu bune si rele, rapit acum celor din lumea din ce in ce mai mica si mai saraca, de catre corporatiile sarite sa profite din plin de pe urma aventurii franceze. Eu sunt 12 este poate cel mai agasant si parsiv. Aproape ca ne-a intrat sub piele s-a inocluat girat de niste credibili, realizat diabolic, la standard aproape subliminal.

Trist, dar suntem sufocati de marea suportereala. Daca mai si facem vreo “boacana”, ciopor si alai pe la Universitate, Victoriei  sigur via Piata Romana. Toti 12 calare pe eveniment, in zona, cu selfiurile ca si gata, si cu goliciunea balonului de sapun diluat in spatele toalelor galbene achizitionate la oferta irezistibila de pe miile de tarabe si rafturi.

Vino Euro, stai o vesnicie si fugi intr-o clipa, sa ne dezvelim si sa scapam de falsii astia, care ar vinde si colb din urmele ghetelor doar-doar ar putea sa mai pacaleasca niste amortiti, care sub presiunea evenimentului vor deschide ochii pentru o fractiune de secunda. Timp suficient cat sa le mai fie inoculat in subconstient ceva material publicitar. Cei ce nu suntem o masa amorfa de manevra, studiata, sondata si marketizata, abia asteptam ca jucatorul cu numarul 12 sa se ceara afara pe bara. Mai mult de o repriza nu joaca oricum. La pauza cand blitzurile vor fi in silenzio, cand adversarul va avea asigurat trimful, ca de fiecare data  se va da accidentat si va sta pe tusa pana la urmatoarea aparitie la poza de grup, unde va fi primul se se lafaie vasnic alaturi de statui goale. 12 nu canta ci in cel mai bun caz aplauda si scandeaza, 12 e musai un canar eventual cu gioben, 12 are macar o vuvuzela, toba, goarna, hai sigur nu l-ati recunoscut pe 12? Ok, atunci pentru un premiu special, cine e 12? Si sa-mi spuneti daca dupa Euro, cand nationala va juca cine stie pe ce zloata si ninsoare, va fi acolo, sau daca fima care l-a promovat  va sustine, din profitul imens pe care il va inregistra, macar cu o pereche de ghete si mingi copiii de la un orfelinat cu teren de fotbal, sau un club de amatori. De fente, de fumigene si de „12” suntem satui.

Ne e dor de Gianna Nannini, de grafica cu punctele pe lateral, de Adidas Torsion si de sentimentul ala pur de libertate. Pe 12 asta pe care voi il fluturati la televizor nu il cunoastem, si oricum il veti omori fara scrupule imediat ce intersele voastre materiale au fost atinse.

Eu sunt 12

~ de alex rostotchi pe 3 iunie 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: