AISS – Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti

Cum a inceput totul

Chiar daca ideea infiintarii unei asociatii a suporterilor stelisti nu este noua, drumul pana la atingerea acestui scop nu a fost deloc usor. Primii pasi au fost facuti in vara anului 2006, atunci cand s-a stabilit ca nu mai poate trece inca un an pana la punerea ideilor noastre in practica. Nu am avut niciodata interese financiare vis-a-vis de Steaua – de aici si organizarea sub forma de “asociatie non-profit”. Am refuzat ideea unui fan-club oficial, deoarece nu vrem un fan-club, si nu vrem sa depindem in niciun fel de fosta, actuala sau viitoarea conducere. Am stabilit in linii mari directia in care vrem sa mergem, si am pornit, cu incredere, la drum. Trebuie sa recunoastem, apropierea datei de 7 Iunie 2007, cand Steaua (separata acum in doua entitati care trag in directii opuse: FC si CSA) va sarbatori 60 de ani de la infiintare, ne-a facut sa ne grabim. Cum sa nu ai o Asociatie a Suporterilor in adevaratul sens al cuvantului, in preajma unui astfel de moment istoric ?

Asociatia Independenta a Suporterilor StelistiPrimul pas a fost rezervarea numelui. “Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti – FCSTEAUA.RO”, in prima faza. Fara particula “FCSTEAUA.RO” in urma unei cereri ulterioare. Am continuat cu redactarea statutului si a actului constitutiv, beneficiind de sprijinul celor 2 membri fondatori cu pregatire juridica. Dupa multa alergatura si cateva reviziuri, a venit si aprobarea. Era insa nevoie de mai mult pentru a putea da drumul la inscrieri. De o casuta postala, de un cont bancar, care nu putea fi deschis fara un certificat fiscal, care nu putea fi eliberat fara un… si asa mai departe. Sarbatorile de iarna si sesiunea (o buna parte din noi fiind studenti) n-au facut decat sa prelungeasca asteptarea. Dar iata ca a sosit si momentul in care putem spune cu mandrie ca AISS exista si si-a inceput activitatea publica !

Concret, ce vrem sa facem ?

In primul rand, sa ne aparam interesele si sa ne promovam imaginea de suporteri stelisti. Avand in vedere ca din punct de vedere sentimental – dar si financiar ! – suporterii sunt un bun al clubului, putem spune ca eforturile noastre se vor indrepta in cele din urma tot catre Steaua. Caci ce poate aduce clubului nostru un raspuns coerent, ferm si independent al suporterilor daca nu o mai buna imagine in societate si presa, alaturi de un interes crescut al sponsorilor ? In numele suporterilor nu trebuie sa vorbeasca altcineva decat suporterii, singurii care raman mereu alaturi de club, iar suporterii Stelei au multe de spus, si mai multe de facut.

Cel mai important plan pe termen lung reprezinta identificarea si promovarea valorilor perene Steliste. In conditiile in care de aproape 60 de ani clubul nostru a bucurat si a inspirat in acelasi timp milioane de romani, nu avem voie sa dam uitarii ceea ce a insemnat el inca de la infiintare. S-ar fi gandit oare generalul Mihail Lascar, atunci cand a luat decizia de a infiinta AS Armata, ce impact va avea acest club in sportul si societatea din Romania ? In 1947, intr-o perioada grea pentru tara, prima echipa militara a fost cea de fotbal. Incetul cu incetul au venit prima Cupa, primul Campionat, totul culminand in noaptea nebuna de 7 Mai 1986 prin cucerirea redutei supreme a Europei. De atunci, ora exacta a fotbalului romanesc se da in Ghencea, si nimic nu poate scapa comparatiei inevitabile cu “Magica Steaua”. Deasupra noastra, nu e nimeni. Insa Steaua nu sta doar in sectia de fotbal ! Super-campionii de la handbal, rugby, volei, hochei au facut de atatea ori cinste clubului si tarii, incat ar fi o mare nedreptate sa-i dam uitarii.

Se stie insa ca performanta nu este un motiv de lauda decat in conditiile in care este obtinuta “pe bune”, fara interventii, fara abuzuri, fara amenintari. Nu numai ca jucatorii, antrenorii si conducatorii Stelei au fost de atatea ori exemple de cinste si corectitudine (sa ni-i amintim, de exemplu, pe Miodrag Belodedici, Ilie Savu sau Ion Alecsandrescu), dar in timpul regimului de trista amintire si dupa caderea acestuia, Stelei i s-au pus in repetate randuri bete in roate. Multa vreme a trebuit sa luptam nu numai cu adversarii sportivi, dar si cu Militia si Securitatea, ura pe care evolutia astrala a Stelei a starnit-o fiind de notorietate. Incepand din ’89, fostele cadre din institutiile amintite s-au regrupat in cardul Ministerului de Interne, tragand din nou in Steaua din toate pozitiile. Cum putem noi, in aceste conditii, sa stam impasibili la minciunile si dezinformarea indreptate, incepand de la cel mai inalt nivel, impotriva clubului nostru ? Suntem datori sa fim mereu in prima linie, sa ne aparam crezul, atata timp cat adevarul este de partea noastra.

Altceva ?

Cu siguranta ! Cum totul a inceput de la FCSTEAUA.RO, vrem sa ne asiguram ca aceasta comunitate virtuala a suporterilor stelisti va continua sa existe, si sa isi serveasca utilizatorii la cel mai inalt nivel. Vocea suporterilor nu trebuie sa se limiteze la peisajul internautic – in momentul in care vom avea suportul financiar si logistic, vom face tot posibilul sa patrundem in presa scrisa. La o adica, de ce ar trebui sa citeasca stelistii ziare de sport in care numai despre sport nu se scrie ?  De asemenea, dorim sa incepem demersurile pentru reeditarea cartilor despre Steaua care nu se mai gasesc de vanzare, si chiar sa-i incurajam pe cei care au facut cinste clubului sa-si scrie propriile carti si memorii. Oamenii azi sunt, maine nu mai sunt… nu iti poti permite niciodata “sa o lasi pe maine”.

In ceea ce priveste activitatea la stadion, vom incerca sa ajutam peluzele steliste prin punerea la dispozitia acestora de materiale pentru spectacolul pe care incearca sa il ofere. Vopsea, panza, cartoane… cunoasteti, probabil, arsenalul. Vom crea tricouri, esarfe, fulare asa cum ne-am dorit mereu sa avem dar nu s-a putut. Unele vor celebra diverse evenimente (revenim la 7 Iunie), altele vor arata, pur si simplu, cat de bine ne simtim sustinand clubul Steaua.

Ne intrebam, incepand aceasta enumerare de activitati posibile ale AISS… oare ce anume NU e de facut in ceea ce priveste imaginea clubului Steaua si a suporterilor sai ?

Si in continuare ?

Asteptam cu nedisimulata nerabdare reactiile tuturor suporterilor stelisti. Vor fi ei oare convinsi de utilitatea si buna-credinta a acestei initiative, intr-o tara in care nimeni nu mai face nimic fara scopul unor avantaje personale ? Va fi cotizatia prea mare sau prea mica ? Vom gasi la FC aceeasi deschidere spre colaborare pe care am gasit-o la CSA ? Acestea sunt doar cateva din intrebarile care ne framanta. Cu siguranta, urmatoarele 2-3 luni ne vor da cateva raspunsuri precise la ele.

Pentru inscrierea in Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti trebuie sa parcurgeti urmatorii 5 pasi. Va rugam sa respectati indicatiile daca doriti ca tot procesul sa se desfasoare cu cat mai putina bataie de cap.

 

Etapele inscrierii in Asociatia independenta a Suporterilor Stelisti.

Pasul 1

Completati formularul de inscriere. Se va genera automat un fisier .pdf care trebuie tiparit si semnat. Acordati atentie tuturor campurilor din formular, in caz contrar legitimatia dumeavoastra ar putea fi trimisa la o adresa gresita. Inscrierile nu se pot face in totalitate online deoarece din punct de vedere legal este nevoie de semnatura fiecarui nou membru.

Nota:

Daca nu reusiti sa intrati in formularul de inscriere online, dati click dreapta pe link, “save target as”. Pentru citirea documentelor pdf aveti nevoie de un cititor de pdf-uri. Puteti descrca un cititor de pdf-uri aici.

Pasul 2

Trimiteti formularul de inscriere semnat, impreuna cu o copie dupa buletin sau pasaport la adresa AISS: Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti, OP 80, CP 47, Bucuresti. Daca solicitarea unei copii dupa un act de identitate poate parea o pretentie exagerata, nu putem face inscrieri fara sa fim siguri de identitatea persoanei care ne contacteaza. Va rugam sa trimiteti plicul sub forma de scrisoare normala si NU recomandata, pentru a inlesni activitatea echipei de logistica (si va scuteste si pe voi de un cost suplimentar). ATENTIE: Scrisorile se ridica de la posta de 2 ori pe luna!(daca nu ati primit raspuns de la noi imediat  nu e nicio problema, acesta va ajunge in cel mai scurt timp posibil)

Pasul 3

Asteptati confirmarea faptului ca datele trimise sunt in regula. Nu furnizati informatii gresite, astfel incat sa va putem contacta rapid si eficient in urma primirii cererii de inscriere. Este recomandabil sa aveti acces la o casuta de e-mail, deoarece majoritatea confirmarilor se vor trimite in acest mod. In cazuri deosebite, veti fi contactat telefonic.

Pasul 4

Platiti taxa de inscriere in AISS, in valoare de 15 RON. Aceasta taxa acopera contravaloarea legitimatiei de membru AISS si taxele postale necesare expedierii ei catre dumneavoastra. Plata taxei de inscriere se face in unul din conturile:

RO89BRDE410SV85158214100 (RON)
RO23BRDE410SV85158564100 (USD)
RO15BRDE410SV85158724100 (EUR)

, deschise la Banca Romana pentru Dezvoltare. Puteti localiza aici sucursala cea mai apropiata de dumeavoastra. Acest pas este deosebit de important, deoarece cotizatiile lunare vor fi platite intr-un mod similar. Nu uitati sa scrieti pe foaia de depunere numerar scopul platii efectuate – in cazul de fata este vorba de taxa inscriere. Informatiile dumneavoastra personale trebuie sa coincida cu cele pe care le furnizati in formularul de inscriere, astfel incat sa putem urmari platile facute.


Pasul 5

In momentul in care confirmarea efectuarii platii soseste, va puteti considera membru al AISS. La adresa pe care ne-ati furnizat-o, veti primi prin posta legitimatia personalizata de membru, impreuna cu alte informatii importante. ATENTIE: legitimatiile se trimit o data pe luna! De asemenea, este posibil ca pe viitor sa primiti prin posta si alte anunturi in legatura cu functionarea AISS. Adresa dumneavoastra nu va fi folosita in scopuri comerciale si nu va fi facuta publica.

Cu toate ca va vom trimite legitimatia in cel mai scurt timp posibil, cererea dumneavoastra nu poate fi legalizata pana la sfarsitul lunii in curs, deoarece adaugarea fiecarui nou membru implica si o modificare a statutului AISS. Cotizatia se plateste incepand cu luna imediat urmatoare, valoarea sa fiind de 10 RON (sau 3 EUR, sau 4 USD). De asemenea, puteti plati in avans sau cotizatiile restante pe mai multe luni, sub forma urmatoarelor pachete: 6 luni-50 ron, 12 luni-80 ron.

www.aiss.ro


2 răspunsuri to “AISS – Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti”

  1. doresc legitimatie ,langa firul de papadie din-spre peluza nord sau sud.comunicati jigodiilor pretul,

  2. buna sunt de la bistrita imi puteti spune marti cam pe la ce ora sunteti la stadion am vrea sa ne alaturam si noi sa sustinem steaua :!!!!!!!!!!11

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: